Inkoop en Ruil

Tools 4 Tones koopt direct uw gebruikte instrumenten en muziekapparatuur in! 

Ik doe dit eigenlijk als een van de heel weinige muziekwinkels in Nederland.
En ruilen, zelfs met bijbetaling van mijn kant, kan bij mij ook: 
als u iets koopt kunt u uw oude instrument vaak voor een goede prijs ruilen. 
Vraag naar de mogelijkheden. 
 
Wat ruilt en koopt Tools 4 Tones in:
Gitaren, versterkers en effectapparaten.
Keyboards en synths 
Studio en geluidsapparatuur
 
LET WEL! 
Zeker niet alle instrumenten komen voor inkoop in aanmerking:
Vraag dus naar de mogelijkheden om terleurstelling te voorkomen! 
 
 
Bemiddeling.
 
Tools 4 Tones bemiddeld in uitzonderlijke gevallen bij de verkoop van uw instrument.
Laat het weten als u hier vragen over hebt.
 
Hoe werkt dat?
Het instrument brengt u naar de winkel. Hier wordt de tweedehands waarde en een goede verkoopprijs vast gesteld, uiteraard in goed overleg. Tools 4 Tones verzorgt vervolgens de verkoop en publiciteit via de website en winkel.  Na verkoop krijgt u de afgespoken prijs uitbetaald. Dit gebeurt 2 weken na feitelijke verkoop: wij willen de koper een twee weken niet goed geld terug garantie bieden. Uitbetaling na bemiddeling kan daarom alleen na die twee weken.
Bij aanname wordt een bemiddelingsbewijs (ook wel consignatiebewijs genoemd) opgemaakt. Legimatie is hierbij verplicht, zoals bij inkoop en ruil door Tools 4 Tones.
Er zijn geen kosten aan bemiddeling verbonden tot de feitelijke verkoop: dan wordt 10% (van de verkoopprijs van uw verkochte instrument) bemiddelingskosten berekend, met een minimum van 50 euro.
 
Wat voor instrumenten?
Bemiddeling bij Tools 4 Tones is bedoeld voor en beperkt tot de meer exclusieve instrumenten met een vaak wat hogere waarde die daarbij een over het algemeen goede verkoopmogelijkheid hebben. Er zal dus wel enige selectie zijn bij aanname ervan: er wordt gekeken of uw instrument voldoet aan de criteria waarbij overigens ook de beschikbare ruimte op dat moment een rol kan spelen.
 
En let u ook even op de volgende zaken: 
- Vergeet niet legitimatie mee te nemen. Deze is verplicht bij het sluiten van een overeenkomst. De verkoper dient minimaal 18 jaar te zijn.
 
- Neem het liefst eerst even telefonisch contact met Tools 4 Tones op, per email informatie en fotos sturen mag natuurloijk ook.mag ook. Er wordt in principe niet onderhandeld per email. 
In de meeste gevallen kunnen telefonisch afspraken gemaakt worden  of indicaties gegeven worden. Bij mankementen, beschadiging, gebreken of ontbreken van onderdelen moet een telefonisch besproken bod herzien worden of kan zelfs van inkoop afgezien worden.

- Bij inkoop gebeurt betaling kan kontant op afspraak of direct (indien in kas..!), maar bij voorkeur per bank of giraal. 

- Tools 4 Tones zet zich in heling tegen te gaan. Om die reden kan gevraagd worden naar herkomst en geschiedenis van uw instrument. Ook zal het serienummer via stopheling.nl gecontroleerd worden. Alle ingekochte instrumenten zullen geregistreerd worden in het Digitale Opkopers Register. Bij twijfel worden gegevens geverifieerd en in geval van malafide handelswijze/ herkomst van goederen wordt acuut de politie ingeschakeld.

- Vergeet footswitches, adapters, hoezen maar ook eventuele manuals, adapters , drivers, CD, DVD's. niet. Het ontbreken heeft soms gevolgen voor de prijs. 
Neem ook aankoopbewijzen en eventueel onderhouds- en reparatie bonnen mee. Dit is niet verplicht maar heeft de voorkeur.